Primátorka developerů ?

31. 08. 2016 9:38:41
Ať mě strážci korektnosti blogů prominou, ale nemohu jinak neždoslova ocitovat slova pražské primátorky Andrany Krnáčové (hnutí ANO). „Myslíte poslat někoho do prdele?“ .

Tak zahajuje primátorka Adriana Krnáčová rozhovor v časopise Týden, když odpovídá na úvodní otázku. Mimoděk tak dala najevo, že pokračuje v linii znevažování primátorského úřadu,která započala někdy za„olomouckého“ primátora Tomáše Hudečka (tehdy TOP 09), když sdělil, že primátorský řetěz je pro něj nepotřebná veteš, patřící do muzea. Že ho k výkonu funkce nepotřebuje, jemu že stačí oblek a čistá košile. Myslím, že Hudečkovi by stačila šustáková tepláková souprava, jakou s oblibou nosí ruští turisté, ale vraťme se k primátorce Krnáčové.

Inu, Adriana je rázná Slovenka, která pro rázné slovo nejde daleko. Ale úřad pod jejím vedením nějak skomírá, chřadne a hlavně nefunguje.

V jiném rozhovoru téhož časopisu to shrnuje bývalý primátor Pavel Bém (ODS) do stručného konstatování, že dnešní situace na magistrátě je tak absurdní, že zatímco se Praha stále víc a víc zadlužuje, zamrzly na jejích účtech desítky miliard korun, které není za co utratit, protože není nic připraveno. Za šest a půl roku, konstatuje Pavel Bém, se v Praze vystřídali tři primátoři a čtyři Rady hlavního města, ale nevznikl jediný smysluplný projekt.

Jak bývalo zvykem u sociální demokracie, svalovat dopady své neschopnosti řídit tuto zemi na Václava Klause (premiéři Špidla, Gross i Paroubek) či Topolánka a Nečase (Sobotka), snaží se Krnáčová za každou cenu dehonestovat i Pavla Béma, byť ten skončil v primátorském křesle již po volbách v roce 2010, tedy před více než šesti lety. Hodí se k tomu i účelové lži jako např. to, že Praha v roce 2002 a následně zvládla ničivé povodně, přičítá nikoliv primátorovi Bémovi, ale řediteli magistrátu Zdeňkovi Zajíčkovi. Jenomže právě Zdeněk Zajíček skončil ve funkci s nástupem Pavla Béma v říjnu 2002, po něm nastoupil Martin Trnka, který ve funkci vydržel až do té, než ho Adriana v rámci čistek vyhodila. Hlavní tíha likvidace následků povodně byla v letech 2003 a 2004 a dále, a to už Zajíček ve funkci dávno nebyl.

Krnáčová přiznává, že koalice funguje za pomoci výnosných prebend. Zelený Matěj Stropnický drží koalici za štědře placené místo šéfa výboru pro dopravu, politická turistka Monika Krobová Hášová zase bere nemalé peníze v dozorčí radě Pražské energetiky atp. Co na to říká Šlachta s Ištvánem Krnáčová neříká. Zato mluví o tom, že v politice musí člověk dělat ústupky, to že je normální. Takže v případě „aňáků“ je to normální, v případě poslanců ODS Tluchoře, Šnajdra, Fuksy a šéfky Nečasovy kanceláře Nagyové patří všichni za mříže.

Krnáčová přiznává, že žádnou vizi města nemá, ale zato„chce debatovat s developery o tom, co potřebují“ (!!!). O Pražanech ani slovo! Primátorka developerů.

Primátora Béma si prý Krnáčová pamatuje jen jak si nasadil vousy a kontroloval taxikáře. Tak jen pro pořádek si mohla na Béma Krnáčová vzpomenout, když zahajovala provoz na prodloužené trase metra A, když zahajovala provoz tunelu Blanka a dalších staveb. Za Béma se prostavělo zhruba 85 – 90% stavby. O ten zbyteček se dělí tři primátoři, kteří nejvíce peněz utratili za nesmyslné audity, arbitráže a soudní spory. Hnutí ANO, jehož je Krnáčová představitelkou, se významně zasloužilo jen o to, že vláda nezařadila dostavbu pražského okruhu mezi stavební priority a zahájení výstavby se tak odsunulo někam do roku 2019. Podobně je tomu se stavbou trasy D pražského metra, na kterou zoufale čeká 150 000 obyvatel sídlišť Libuš, Lhotka a Písnice. Prý se začne kopat v roce 2020.

Počínání Krnáčové nakonec vedlo opoziční zastupitele ODS, TOP 09 a Pirátů, aby svolali mimořádné Zastupitelstvo, kde by měla Krnáčová vysvětlila svůj postup v případě Lítačky (už dnes náklady na tuto zelenou kartu jsou ve stejné výši jako na Openkartu, kterou měla nahradit), postup v případě pronájmu Škodova paláce, pražského obchvatu atd. Je toho dost, co by měla paní primátora, nejen Zastupitelstvu, ale všem Pražanům, vysvětlit.

Jenomže nejspíš nás pošle někam. Ona to přece umí.

Ivan Bednář

ivanbednar.blog.iDNES.cz

Autor: Ivan Bednář | středa 31.8.2016 9:38 | karma článku: 27.94 | přečteno: 696x

Další články blogera

Ivan Bednář

Bývalý premiér Andrej Babiš zahájil svojí prezidentskou kampaň.

K dlouhé sérii podvodů, které doprovázejí éru Andreje Babiše, přibylo hned několik dalších. Kdepak, u toho člověka nemůžete čekat nic rovného. Jak se říká, spolkne hřebík a vyjde z něj vývrtka.

19.5.2022 v 11:01 | Karma článku: 22.19 | Přečteno: 446 | Diskuse

Ivan Bednář

Konec finské „finlandizace“

Není to tak dávno, co se v úvahách některých politiků v souvislosti s Ukrajinou objevovalo slovo finlandizace.

13.5.2022 v 14:21 | Karma článku: 24.49 | Přečteno: 600 | Diskuse

Ivan Bednář

Středula na Hrad

Odboráři se na sjezd Konfederace odborových svazů sešli o víkendu symbolicky v „železném srdci republiky.“ V Ostravě. V sobotu dopoledne na sjezd dorazil i prezident Miloš Zeman.

1.5.2022 v 10:30 | Karma článku: 28.18 | Přečteno: 801 | Diskuse

Ivan Bednář

Ucho se utrhlo. Na Slovensku.

V řadách hnutí ANO zavládla panika. Slovenská policie oznámila, že chce poslat do vazby expremiéra Fica.

22.4.2022 v 9:36 | Karma článku: 31.33 | Přečteno: 1237 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 19.82 | Přečteno: 143 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 20.76 | Přečteno: 759 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 15.02 | Přečteno: 203 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 5.55 | Přečteno: 164 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 16.36 | Přečteno: 236 | Diskuse
Počet článků 570 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1275

Občasné komentáře současného dění. 

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...