Prezident chytil slepou bábu

24. 11. 2017 9:49:27
Miloš Zeman se už mnohokrát osvědčil jako poslušný pion ve hře nazývané Dialog civilizací, kterou pořádána strově Rhodos čas od času Vladimír Jakunin Dokonce tam bývá jedním z hlavních řečníků.

Zakladatelem institutu Dialog civilizací je blízký spolupracovník a oddaný spojenec ruského prezidenta Vladimira Putina, ruský oligarcha Vladimir Jakunin, který 22 let sloužil coby důstojník sovětské tajné služby KGB. Jakunin patří ke kritikům západní společnosti, kterou označuje za nemorální. Vede také organizaci Centr nacionalnoj slavy, která se snaží Rusko ochránit před západním vlivem.

Jakunin je po dlouhá léta považován za vlivnou figuru nejužšího kruhu Putinových stoupenců a ruského vedení. S Vladimírem Putinem se seznámil ještě když oba pracovali v Petrohradu, kde jej požádal o pomoc s vytvořením tamního obchodního centra. Jakunin se později dle instrukcí Vladimíra Putina stal součástí vedení společnosti Baltské námořní dopravy. Oba zmiňovaní byli rovněž sousedé v elitní rezidenční části u jezera Komsomolsk a v roce 1996 pak spoluzaložili chatové družstvo Ozero.

V letech 2005-2015, kdy byl Jakunin šéfem Rossijskije železnyje dorogi (ruské železnice), se podle zprávy amerického ministerstva financí běžně radil s Vladimírem Putinem ohledně vedení ruských železnic a doprovázel ho na jeho mezinárodních i vnitrostátních cestách.

Jakunin byl rovněž spoluzakladatelem banky Rossija, která má úzké finanční vazby na vnitřní kruh Vladimíra Putina. Vedle jeho otevřené podpory anexe Krymu to byl rovněž jeden z důvodů, proč se ocitl na sankčním seznamu Spojených států a Austrálie. I když mu v obou zemích byla zmrazena veškerá aktiva a byly mu zamezeny jak obchodní transakce s americkými firmami, tak cestování do USA a Austrálie, na evropském sankčním seznamu se doposud nenachází.

Tentokrát si vymysleli hru„slepá bábo, chyť si mě.“

Zeman bezděky v ní sehrál roli slepé báby. Rozčílila ho zpráva ruské vojenské TV Zvězda o tom, že Československo by mělo být vlastně vděčné za okupaci v roce 1968, neboť tím byl zachráněn na dvacet let světový mír. Autora článku nazval„šílencem, s vylízaným mozkem.“

Je nepravděpodobné, že by tuto zprávu vypustil nějaký rektor sám od sebe, nota bene v teloevizi, kterou zřizuje ministerstvo vnitra Ruské federace. To prostě v Rusku nejde, byť se Medveděv zaklíná svobodou slova sebevíc. Zpráva byla vypuštěna a začala hra.

Miloš se rozohnil, jak to umí jen on sám, Medveděv se distancoval, televize se omluvila a Ovčáček upokojil veřejnost. Slepá bába byla chycena. Prezident Putin zůstal při této hře skromně stranou.

Zvězda článek stáhla a publikovala jiný, ve kterém autor Dmitrij Sergejev vyzdvihl roli českého prezidenta Miloše Zemana jako odpůrce okupace.„Události z roku daly vyniknout ryzím vlastencům, lidem opravdu statečným a charakterním. Jedním z těch, který protestoval proti vstupu vojsk, byl Miloš Zeman – v té době student Vysoké školy ekonomické. Ta tento čin byl potrestán způsobem v té době obvyklým: byl vyloučen z komunistické strany.“ napsal Sergejev poté.

Čest České republiky byla zachráněna. Ochránil ji rytíř Miloš Zeman. Veřejnosti poslal jasný vzkaz. „Jděte občané k volebním urnám a hoďte mi to tam, většího ochránce českého státu není. Ani blaničtí rytíři nevyjeli, tak jsem toho novinářského šmoka musel vykrákat za uši já sám.“

To ale nadzvedlo Miroslava Kalouska.„Tuhle průhlednou komedii na vylepšení Zemanova obrazu jste domlouval s Rusy Vy, nebo byla čistě z dílny FSB?“ zeptal se v té souvislosti Zemanova hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka. Podle Kalouska šlo o divadlo zaranžované Hradem či Rusy na zvýšení popularity českého prezidenta.

A Miloš si zatím v Moskvě mohl spokojeně cvaknout z lahve slivovice, to jsem jim zase jednou vytřel zrak.

Možná mu to vynese i Leninův řád. Ale ještě předtím musí zařídit, aby se stal premiérem Andrej Babiš, alias Bureš. Ale Rusové nikde neovlivňují jakékoliv volby. Natož ty naše prezidentské.

Ivan Bednář,ivanbednar.blog.iDNES.cz

Autor: Ivan Bednář | pátek 24.11.2017 9:49 | karma článku: 20.48 | přečteno: 385x

Další články blogera

Ivan Bednář

Bývalý premiér Andrej Babiš zahájil svojí prezidentskou kampaň.

K dlouhé sérii podvodů, které doprovázejí éru Andreje Babiše, přibylo hned několik dalších. Kdepak, u toho člověka nemůžete čekat nic rovného. Jak se říká, spolkne hřebík a vyjde z něj vývrtka.

19.5.2022 v 11:01 | Karma článku: 22.19 | Přečteno: 446 | Diskuse

Ivan Bednář

Konec finské „finlandizace“

Není to tak dávno, co se v úvahách některých politiků v souvislosti s Ukrajinou objevovalo slovo finlandizace.

13.5.2022 v 14:21 | Karma článku: 24.49 | Přečteno: 600 | Diskuse

Ivan Bednář

Středula na Hrad

Odboráři se na sjezd Konfederace odborových svazů sešli o víkendu symbolicky v „železném srdci republiky.“ V Ostravě. V sobotu dopoledne na sjezd dorazil i prezident Miloš Zeman.

1.5.2022 v 10:30 | Karma článku: 28.18 | Přečteno: 801 | Diskuse

Ivan Bednář

Ucho se utrhlo. Na Slovensku.

V řadách hnutí ANO zavládla panika. Slovenská policie oznámila, že chce poslat do vazby expremiéra Fica.

22.4.2022 v 9:36 | Karma článku: 31.33 | Přečteno: 1237 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jaroslav Pomp

TV politické debaty: Když se člověk hádá s blbcem

„Jestliže se člověk hádá s blbcem víc, jak půl minuty, hádají se už dva blbci,“ to řekl moudrý Jan Werich. Televizní politické debaty však mají být o tom, že blbec má být usvědčen z blbosti chytrými protiargumenty, ne úprkem.

19.3.2024 v 9:06 | Karma článku: 17.18 | Přečteno: 291 |

Jan Bartoň

Macron: Preferuji strategickou nejednoznačnost

Francouzský prezident Emmanuel Macron dnes hovoří zcela odlišně než po začátku ruské agrese proti Ukrajině. Nejprve se snažil s Ruskem komunikovat, nyní je včele politiků, kteří by chtěli poslat vojáky na Ukrajinu.

19.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 13.11 | Přečteno: 194 | Diskuse

Jiří Čumpelík

Má to na svědomí Andrej Babiš

Víme o něm io jeho rodině téměř všechno. Pokud pro něho ve volbách lidé hlasují, vědí proč. Dá se říci, že jako předseda vlády byl úspěšný.

19.3.2024 v 7:49 | Karma článku: 21.44 | Přečteno: 345 | Diskuse

Jan Ziegler

V Rusku se nekonaly volby, ale vyhlášení vůdce zločineckého gangu

Ne, opravdu nelze v Rusku mluvit o svobodných volbách a nejen těch prezidentských. Zástupci skutečné opozice jsou zavíráni do vězení nebo rovnou vražděni. Západ nesmí uznat násilnického mafiána Putina za ruského prezidenta.

18.3.2024 v 12:30 | Karma článku: 22.54 | Přečteno: 345 | Diskuse

Ondřej Šebesta

Sedm stupňů do Sokola

Jak slepá musela starostka být, když její asistentka, které každý měsíc strhávali část platu na její dluhy, přicházela s luxusními kabelkami, nákladnými šperky aměla prostředky na drahé zahraniční zájezdy.

18.3.2024 v 7:00 | Karma článku: 23.83 | Přečteno: 472 | Diskuse
Počet článků 570 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1275

Občasné komentáře současného dění. 

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Byla to láska na první pohled, říká hvězda Gilmorek o manželství s modelkou

Milo Ventimiglia (46), představitel Jesse ze seriálu Gilmorova děvčata nebo Jacka Pearsona ze seriálu Tohle jsme my, je...