Diskuse

Zemanovy hoaxy

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

No, hezké a snaživé pojednání o hoaxech. Ale když ono to platí i v opačném směru.

Aneb, jak praví bible: "Jak to, že vidíš třísku v oku svého bratra, ale trám ve svém vlastním oku nepozoruješ?";-)

4 3
možnosti
SS

Njn, to je v dnešní době normální, informační dálnice kohokoliv pohltí a vyplivne jako vyznavače čehokoliv. Stáčí zajít na protiproud či další subdomény parlamentních listů, PL samotné a další jiné úžasné weby jako aeronet a ac24 a mnohé další. Mimo jiné mluvčí VK Hájek má protiproud a Zeman má svého Cvalína z aeronetu.

Samozřejmě se nejedná o cenzuru, ale nevhodnou formu rozporování bludů, desinformací atd. a samozřejmě by se měly rozporovat všechny v jakýchkoliv médiích.

Místo, aby učili lidi kritickému myšlení vhodnou formou již od ZŠ a vešlo do podvědomí jako jiné obory, a tedy, co znamenají logické klamy, jak neklamat nevědomky sebe a ostatní, nenechat se klamat, jak ověřovat informace, jak interpretovat informace bez logických klamů, kdy si nevědomky podporujeme svá přesvědčení a kulturní vzory a relevance není důležitá, zavádí, nejen u nás, ale i v Rusku, EU atd., nesmysly v podobě ministerstev desinformací či domů demokracie (Valachová).

Nicméně se nelze divit, když politici vzešli ze stejné populace a tak je to doménou spíše jen úzké části vědecké obce apod., tedy, schopnost chápat, že právě kritické myšlení nemá být spojené s žádným kulturním vzorem, ideologií, vírou atd. apod.

Formální dedukce (selský rozum), kdy mozek vychází retrospektivně z přijímaných informací, často neznamená kauzality, ale potřebu podpořit vytvořený obraz v mozku, se kterým se nevědomky ztotožníme.

Relevance pak často obnáší velké sebezapření, kdy odporuje našim přesvědčením, předpokladům, kulturním vzorům. Není jednoduché verifikovat svá tvrzení či cizí, falešnou interpretaci relevantních faktů na logické klamy, kdy si podporujeme své vzory a činíme tak nevědomky.

Kritické myšlení není tedy zcela doménou inteligence, kdy se tak nechtěně klamem zcela přirozeně, kdy i mozek tak šetří svou energetickou náročnost. I proto se musí např. dělat zaslepené studie při ověřování terapií, abychom se vyhnuli těmto a jiným chybám. No nic.

0 0
možnosti
ZZ

souhlas, snad jen, že cesta do pekla je dlážděná dobrými úmysly a pokud takový úřad vznikne, bude si žít už jen svým životem a nestačíme se divit, koho všechno bude kontrolovat. Ani já, ani oni nemají patent na rozum a o tom, kdo všechno se může dostat do úřednického křesla existuje důkazů dosti.

1 0
možnosti
KB

Pro vás a všechny, co operují PRAVDOU. Pravda je pouze konkrétní událost, vše ostatní okolo je jen hodnocením. Někdy chytrým, jindy hloupým, ale vždy jen hodnocením,které nemá s pravdou nic společného.

Např. Mnichovská dohoda. Byla to dohoda mezi Německem, Itálií, Francií a Velkou Británií o odstoupení pohraničních území Československa Německu. Byla dojednána 29. září 1938 v Mnichově. To jediné je PRAVDA. Vše ostatní je jen subjektivní hodnocení té události.

0 1
možnosti
RS

Tady se konstatuje, ze 50 ruskych severu rozsiruje pro nase obcany nepravdive zpravy. Bylo by dobre se zeptat, proc to delaji? To prece stoji spoustu penez. Co chce Putin po nas? Putin sni o tom, ze Rusko nabyde byvalou velikost a slavu. Nedivil bych se, kdyby byvaly vychodni blok se zase dostal do sfery ruskeho vlyvu. Mozna bychom se meli informovat o tom jak to bylo v Jalte, abychom potom nebyli prekvapeni. Je znamo, ze dejiny se opakuji.

8 0
možnosti
AN

Pomocí zmanipulovaných, poněkud mentálně nedovybavených jediců jsou schopni ovlivňovat místní samosprávy, volby, orientaci země atd.

4 0
možnosti
VS

Zeman: „Čína je největším zahraničním investorem v Německu a bylo by hloupé, kdybychom i my nevyužívali podobných příležitostí“.

A teď realita: "Podle oficiálních statistik německé centrální banky se na zahraničních investicích do německé ekonomiky (FDI) podílí celá Asie zhruba deseti procenty, z čehož ještě polovina připadá na Japonsko. O významu a velikosti čínských investic svědčí to, že je Bundesbanka ve své statistice samostatně ani neuvádí. Za poslední čtyři roky, pro něž jsou k dispozici kompletní data (2011 - 2014), investovali v Německu více než firmy z celé Asie dohromady například firmy z Holandska, Lucemburska, Francie, Itálie, Švýcarska, Velké Británie nebo USA. Asijské investice jsou co do objemu srovnatelné s rakouskými."

http://denikreferendum.cz/clanek/24346-cinska-pohadka-pana-prezidenta

15 0
možnosti
MV

M26i15l15a46n 67V97i31k

28. 12. 2016 17:46

Bednářovy hoaxy.

4 8
možnosti
Foto

jenom upozorňuji, že označit zásah vojska pěti armád Varšavské smlouvy za „internacionální pomoc proti imperialismu a zločinnému kapitalismu.“

Zdroj: http://ivanbednar.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=576848

není informací, ale jistou možnou intepretací tohoto zásahu, respektive komentářem

1 7
možnosti
SS

Mozna pro vas - komunisty ...Rv

4 1
možnosti
Foto

Dobrou noc strýčku Fido!

Dobrou noc děti!

2 9
možnosti
MB

Je to úsměvné, jak pražská kavárna prská a prská a uráží. Co jí také jiného zbývá.

13 23
možnosti
PB

P53e87t34r 41B55e27r82a21n

28. 12. 2016 17:08

Pražská kavárna neprská, nemá čas, má EET! ;-)

5 0
možnosti
  • Počet článků 570
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1275x
Občasné komentáře současného dění. 

Seznam rubrik