Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DS

Přesné a zároveň děsivé hodnocení mocenského paktu Zemana s Babišem proti demokracii od Pavla Šafra:

"To, co opravdu platí, je pouze ústava. Jenže my se neblaze blížíme ruskému modelu, v němž platí hrubá síla."

http://forum24.cz/zeman-pouziva-pri-sve-obrane-babise-demagogii-a-hrozi-mu-ustavni-zaloba/

3 0
možnosti
MK

Rv Váš článek je přáním otce myšlenky. Zeman by prostým odvoláním nepřímo zrušil koaliční smlouvu a to mu nepřísluší a za další, dle Ústavy má odpovědnost za funkční vládu (není vyjmenováno, ale omezený počet pokusů při sestavování klade na prezidenta toto směřování). Např. Sobotka by mohl jmenování nového ministra financí odkládat hodně dlouho, teoreticky až do voleb a funkci vykonávat sám. Nedej Bože dle prodeje OKD s třešničkou na dortu v podobě firemních bytů!!

0 0
možnosti
JR

J48a26n 68R51á36ž

8. 5. 2017 18:00

Za naprostý debakl demokracie považuji, když se považuje za normální, že nějaký zparchantělý novinář nahrává místopředsedu vlády a tu ilegální nahrávku zveřejní. Že je i ten místopředseda parchant je v tomto případě vedlejší. Stává se už u nás neblahým zvykem, že někde vznikne nějaká nahrávka a ta položí vládu. Nahrávka nevinného slovního "úletu" Topolánka položila vládu, pak nějaké nahrávky komunikace předsedy vlády s dominou, pořízené bez souhlasu soudu, v podstatě položily Nečasovu vládu a teď jsou zcela nelegální nahrávky schopny položit když už ne celou vládu, tak položí předsedu koaliční strany ve funkci ministra.

Takže v minulosti to byli Topolánek a Nečas, v současnosti to je Babiš a kdo z vlády to bude příště? Co když dá nějaký novinář odposlech premiérovi do postele a zveřejní, co za pikle plánuje předseda vlády s manželkou? Také se to bude považovat za normální?

4 1
možnosti
LK

Je zvláštní, že nikomu nevadí, že se totéž konalo premiérovi a celému úřadu vlády. ;-D8-o

1 0
možnosti
Foto

Mě by v kauze Zeman Babiš jen zajímalo, zda to zdejší přispěvatelé jen hrají nebo tu svou víru v ty Babišovy nahrávky myslí doopravdy?

1 3
možnosti
MM

Babiš si to nahrával? Tak už víme kdo to byl!

0 0
možnosti
Foto

Je to všechno spiknutí mafie proti jedinci, který ji brání krást, jak byla se starou gardou navyklá. Babiš má štěstí, že je česká a ne sicilská. Jinak by mu manželka s dětmi nosila kytky na hrob.

2 9
možnosti
MM

Vy jste studnice hlubokých myšlenek, pozoruhodných názorů a hlavně se s ničím nemazlíte. Prostě spiknutí mafie a je jasno!:-/

8 0
možnosti
Foto

Myslím, že s tematem článku souvisí i toto. Právě jsem si na Seznamu vyslechl 3. "Babišovu nahrávku". Přes 95% času na ní mluví Přibil. Babiš tam neřekne souvislou větu. A to má být nějaké kompro? Směšné.

2 1
možnosti
VH

Nerozhoduje, jak dlouho mluví. Není až tak důležité, zda odpovídá v souvětích (ostatně Babiš nesouvislé věty dlouhodobě upřednostňuje). Důležitý je obsah oněch pěti procent.

Zkuste poslechnout ještě jednou a soustřeďte se pouze na oněch pět procent (poslech ostatního samozřemě unavil a odvedl Vaši pozornost).

3 0
možnosti
AM

Ono Miloš je tak trochu psychopat. Není to až tak vyjímečné u politiků. Příznaky jsou klasické, zcela nezřízená touha po moci, neschopnost odpuštění a "sloní" pamět uchovávající nenávist vůči každému, kdo mu doopravdy nebo i jen zdánlivě ublížil atd.

Jako lídr politické strany nebo jako předseda vlády tyhle nezdravé vlastnosti ještě jakž takž dokázal transformovat ve prospěch společnosti. Jako prezidenta, strážce ústavních pořádků a zklidňovatele a řešitele hlubokých sporů, ho ovšem zrazují.

Triumfální zostudění Sobotky na Hradě (které se nicméně nepovedlo dokonale), to myslím předvedlo celkem jednoznačně.

Je třeba uctivě poděkovat,

ale jít dál jinou cestou,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Volit ho nebudu.

6 2
možnosti

P63e57t49r 40Č63e72j94k73a

8. 5. 2017 14:09

"Sobotka měl oznámit svoji demisi v přesvědčení, že to znamená i demisi celé vlády, jak bylo doposud zvykem. Zeman se těšil, jak demisi přijme a oznámí Sobotkovi oficiálně, že ji považuje jen a jen za demisi předsedy vlády a nevidí důvod, proč by měl přijít demisi celé vlády."

Proč tenhle komický masmediálně politický účelový hoax šíříte? ;-D;-D Ono z prezidentových slov vyplývá totiž něco úplně jiného - on chtěl přijmout demisi Sobotky, jako demisi vlády s tím, že nový premiér by obnovil starnovou (tzn. s drobnými obměnami tu Sobotkovu) vládu a šel s ní pro důvěru do Sněmovny - což je mimochodem postup zcela v souladu s ústavou - viz změny vlády Špidla>Gross a Gross>Paroubek. A za současného stavu by to v případě demise Sobotkovy vlády byl jediný logický postup.

4 3
možnosti
MV

no Vy to od zdejsi Zemanovy letky schytate... ale mate absolutni pravdu. Zeman do Washingtonu nepojede - a to se prsil, jak bude prijat...a ja se tras strachem, ze k ty ostude fakt dojde. Dale bude muset potvrdit Babišův odchod a navic se tu rysuje moznost, ze diky jeho /Zemanove/ nabubřelosti prijde i o urad. Tolik stesti v par dnech!

11 0
možnosti
Foto

Co to je, Marku za nesmysly?

Jsme neskonale menší zem, než Německo a jaké měla Merkel s návštěvou Trumpa potíže?

Jaká nabubřelost, jaký úřad? Babič tahal čerta za ocas a půjde. Co s tím má proboha Zeman společného? Asi tak, jako převodovka s jízdou vozu, že?

1 2
možnosti
  • Počet článků 570
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1275x
Občasné komentáře současného dění. 

Seznam rubrik