Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Máte ten pocit,že zaměstnanci jsou u nás přepláceni? Chudáci živnostníci téměř lidumilové , kteří jsou na tom tak špatně ,že je může zruinovat i téměř jakékoliv zvýšení minimální mzdy parazitují na levné práci. Zkuste si zjistit jak se třeba chovají pracovní agentury, přes které si mnozí zaměstnavatelé shánějí zaměstnance. O proti kmenovým zaměstnancům firem mají plat daleko nižší.Vědí to zaměstnavatelé , ale rádi jsou na ně napojeni,ale nevezmou si tyto lidi jako svá zaměstnance. Proč asi?Jakou inflační spirálu způsobily větší platy třeba v Německu ,Dánsku aj.

0 3
možnosti
Foto

I71v53a96n 79V31e48s80e14l25ý

19. 6. 2017 17:48

Tak trochu mimo nosné téma článku. Mnohokrát jsem, po Štěchově nápadu, četl myšlenky podobné té z článku, cituji: , "potom Středula, který navrhuje, aby dostávali živnostníci u doktora jen „poloviční sádru“.

Do konce dubna jsem byl, slovy zákona osoba bez zdanitelných příjmů a platil si zdravotní pojištění ve výši cca tří čtvrtin minimálního odvodu živnostníka - měl jsem dostat tedy sádru tříčtvrteční pokud bych ji potřeboval? A dnes když ji budu potřebovat tak mám dostat sádru jen asi třetinovou, jelikož platba státu za mě, již důchodce, je přibližně tak třetinová. Taková argumentace je velmi demagogická.

0 0
možnosti
Foto

Jak může milionářská daň a zvýšení sazeb na sociální a zdravotní pojištění pro živnostníky roztáčet inflační spirálu, když to představuje primárně snížení nominální kupní síly všem oškubávaný, tak to skutečně je na nobelovku.

1 0
možnosti

D48a30v36i29d 36H54o24l61e63c

19. 6. 2017 15:16

jako tradičně,předvolební sliby samá lež.

1 0
možnosti

Volební kampaň ČSSD v plném proudu - každý z nich, pak zlata hroudu. Ďuričko, už z basy vyjde maličko - Pak kouknem, Kočka vleze dírou - Rath oknem ... Paroubek zase volá - Hola, voliči hola - volám vás k urně, hlavně toho vola ! Jsem povolán Marťany - Jsem zde pro vás, věřte mi ! ... :-)

0 0
možnosti
Foto

Minimální mzdu jde zvednout zákonem, teď je nutné připravit podobný zákon pro průměrnou mzdu, aby tak vznikl bič na zlé podnikatele. I když znáte ty vychytralce, zaměstnáte manželku jako uklízečku, dáte ji plat třeba 100 mega a požadovaný průměr bude dosažen. Takže sociální demokraté, dejte si pozor, co zase vypustíte.

1 0
možnosti

J35a51n 26B76u53r76i34a28n

19. 6. 2017 10:04

Nemyslím si, že by zvyšování platů nějak mohutně roztočilo inflační spirálu. Cena spotřebního zboží a potravin totiž bude stále podobná jako v sousedních státech (viz třeba Německo či Rakousko - platy několikanásobné, spotřební zboží často levnější než u nás.).

Vyšší platy nepochybně zvednou cenu ve službách či mohou zvednout ceny nemovitostí. Ale na celkové inflační číslo to velký vliv mít nebude.

1 5
možnosti

To je hodně naivní pohled.

Jestliže se zvednou mzdy, čili nominálně se posílí poptávka, aniž by se zvýšila produkce (nikoliv produktivita, ta může zůstat stejná), a proti tomu se tudíž nezvedne reálná nabídka, stane se pouze to, že se zvýší nominální hodnota nabídky. Čili vzroste inflace. Podívejte se, co se děje teď na trhutřeba s potravinami. Roste ekonomika, rostou mzdy,roste cena potravin. Nejlevnější plátkový sýr v diskontu před 5 lety stál okolo deseti korun. Dnes stojí těsně pod 20. Dražší je chléb, nápoje, masné výrobky. A to mzdy rostou o jednotky procent. Tady by vzrostly o desítky.

3 0
možnosti

Tím se netrapte. On v roce 1996 Klaus sliboval průměrný plat 20 000,- Kč a taky to nikdo nebral vážně.

0 1
možnosti

v te dobe byla inflace asi 10%. Pokud nemaji klesat realne prijmy, tak to na konci volebniho obdobi znamena vyssi mzdy o cca 50%. Jinymi slovy - staci zvysit inflaci a platy porostou.

1 0
možnosti
  • Počet článků 570
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1275x
Občasné komentáře současného dění. 

Seznam rubrik