Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VK

EET je paternalistická zlovůle státu, který má i celou řadu jiných kontolních nástrojů. Je to navíc typicky čeká hra na závist - abychom to těm podikatelům nandali (výhradně malým - protože na velké nemáme). FUJ ! Hnus politiků a AB nejvíce.

19 4
možnosti
Foto

Ne, jde o adaptaci daňového systému na éru internetu.

3 11
možnosti
JD

J64a20n 59D70v45o27r96a53k

24. 7. 2017 22:58

Pane Bartoš, kdyby nebylo EET nebyl by ani důvod pro obchodníka zdražovat! Takže nemáte pravdu ,EET zvýšilo ceny a je úplně jedno jak si to kdo bude vysvětlovat!

6 0
možnosti
JK

J73o88s14e67f 88K72l42a83t

24. 7. 2017 21:09

Podle mého názoru není EET jenom o pořízení pokladny,sw,internetu,zaškolení sebe sama a personálu,ale také o době,kterou člověk a personál naťukáváním stráví a času po zavíračce kontrolou pokladny, A to nemluvím o tom když se něco pokazí a není možnost druhé pokladny.

8 0
možnosti
DB

máte pravdu v tom, že firma , která poskytovala EET a zkrachovala , je pro její zákazníky skutečně problémem, ale nějak jsme pochopil, že firma , která to přebrala je dost férová..a to víte to je volný trh..........kupec si měl zjistit, jestli s touto firmou má smysl vůbec pracovat, kdyby to byly jen firmy přezkoušené, které by u státu musely složit kauci, která by pokryla takovéto výpadky, problém by vůbec nenastal..asi jako pojištění cestovek..........

Ale Zdražení jídla v restauracích je jen časově po zavedení EET...ALE NENÍ TO PŘÍČINA.....

Je totiž nutné hledat přesnou příčinu.............a ta se jmenuje obchodník.........obchodníci velmi rádi využívají jakékoliv změny poručené státem .....používají je jako výmluvu proč zdražili.........už jsme to tu měli kdysi se zvýšením DPH...a na západě je toto běžný systém obchodnické manipulace zákazníka......

Druhým důvodem zdražování je inflace a s ní propojené pravidlo 70--LAW OF 70...

Ekonomie je mnohem komplikovanější než si myslíte.

9 11
možnosti
ZH

K prvnímu odstavci - realita je jiná (jak mi zde před časem vysvětlil někdo, kdo tím byl postižen coby dodavatel pokladen). Stát (tedy především Babiš) vymyslel hovadinu. Takže každý, kdo dodává pokladny do postižených (systémem EET) provozoven, musel investovat do vývoje sw, který by uměl komunikovat se serverem finanční správy. Finanční správa přitom nezajistila dostatečně solidní testovací prostředí, nezajistila ani prověřené knihovny (SW) pro šifrování packetů. Druhá varianta pro tyto dodavatele byla se na pokladny vykašlat a zavřít krám.

Pro značnou část dodavatelů pokladen se jednalo o ztrátovou investici, protože vývoj potřebného SW je drahý. Zejména, když stát nezajistil zmíněnou podporu. Takže Babiš zlikvidoval (nebo existenčně ohrozil) kromě drobných obchodníčků také drobné dodavatele pokladen. Mám samozřejmě na mysli takové dodavatele pokladen, kteří k pokladnám přidávají nějakou hodnotu v podobě SW a dalších služeb, ne jen přesouvače krabic.

Z toho by vám snad mohlo být jasné, že váš požadavek je nerealizovatelný.

8 3
možnosti
PG

P43a60v83e71l 81G86ö25t64z18e

24. 7. 2017 18:38

Dovolil bych si tady zminit jen par podstatnych poznamek:

- Kdo ma kamennou provozovnu, ten s zadnym EET nemuze mit absolutne zadny problem. ne v roce 2017

- Co se nakladu tyka, jakakoliv danova uprava, kterych jsou bohuzel kazde voleni obdobi prehrsle, znamena vicenaklady pro podnikatele, kteri museji aktualizovat svuj SW, nikoliv kvuli EET ale kvuli legislative tak jako tak. A to jsou mnophem vetsi naklady, nez nejake EET. Kdo podnika, tomu netreba popisovat

- Drobni stankari a sezonni "prodavaci na koupalisti", to je problem a resit to chtel upravou sam babis. Zatrhl to premier Sobotka, ne protoze to ma logiku, ale protoze to pak chce omlatit pri kazde prilezitosti o hlavu. Cili ze se nektere neduhy davno nevyresily, je i z duvodu nenavisti mezi koalicnimi partnery.

Zminene veci jsou myslim vseobecne znamy, kde je chce videt, ten je vidi. EET je to posledni, co podnikatele realne zajima, vicenaklady jim davno plynou uplne nekde jinde.

7 3
možnosti
ZH

Na tomto příkladu je krásně vidět, co je Babiš zač. Zákon o EET je zbastlená rychlokvaška, která se vůbec neměla dostat do Sbírky zákonů. Babišovi už před schválením zákona říkali různí odborníci, co všechno je špatně. Ale Babiš neslyšel protože přeci všeci kradnú. A teď se diví, že svět podnikání je pestřejší, než jen dotace a daňové odpustky.

Sobotka si s Babišem řeší své spory, bohužel na náš účet. Snad lidem dojde, co si zvolili za [censored] (míněno na oba dva).

13 3
možnosti
PT

P48e93t56r 36T31o53m40e84k

24. 7. 2017 17:46

Nemáte pravdu. Pro poctivé prodejce je to jednorázový, ne příliš velký náklad a ti, kteří chtějí podvádět brečí, jak jsem dneska od jednoho z nich slyšel, že se jim zvedají náklady. Když jsem se ho zeptal jaké náklady, pravil, že se mu zvýšily daně. Daně, to jsou ty jejich náklady.

7 5
možnosti
JK

Pro poctivé prodejce to je sice jednorázový náklad na pořízení, ale k tomu i nemalé výdaje každý měsíc (internet, vyšší náklady na účetní, servis kasy, atd.). Ale řada z nich pokládá za horší to, že jsou bráni jako potenciální zloději.

5 5
možnosti
HM

R^ karma .. taková je bohužel pravda ......jestliže vzájemný drobný obchod mezi občany vymře, nic jej nenahradí, ani pro nás ani pro stát. My se vrátíme do časů před dělbou práce, kdy si každý všecko dělal sám a nebo si navzájem lidi pomohli ve formě " melouchů" A stát vybere ještě méně peněz než kdyby nás byl

nechal na pokoji.;-O

9 3
možnosti
ZH

Taky vnímám EET jako podporu růstu šedé ekonomiky, zejména v malých obcích. Místo hospody soukromý klub, místo řemeslníka sousedská výpomoc.

6 2
možnosti
MK

To,že došlo v restauracích ke zdražení naopak potvrzuje,že měl Babiš pravdu...všeci kradli.....jinak by nezdražovali,či neměnili po zavedení EET "Iča".

3 12
možnosti
Foto

Zvýšení nákladů se vždy promítne do ceny. S kradením to nesouvisí. Kdo kradl krade dál jen se na to musí jít jinak.

8 1
možnosti
Foto

V jednom svém příspěvku jsem kritizoval zavedení EET ne kvůli principu, ale kvůli formě zavádění. Jako hlavní argument jsem napsal, že EET je duplicitní s systémem platby kartou. Každý z podnikatelů, který je schopný akceptovat platbu kartou může na EET i vydělat. Bohužel dosti pozdě začaly banky nabízet platební terminály se softwarem, který řešil EET. Pokud podnikatel využil možnosti terminálu s připojením do sítě internetu (ne na internet) tak mohl zrušit podstatně dražší připojení na internet pokud ho na provozovně potřeboval jen kvůli terminálu. Navíc mi vadí pár stovek úředníku na finančních úřadech, když výpisy z banky se musí při kontrole předkládat. U značné části malých podnikatelů mohly být náklady na EET minimální, nebo žádné, pokud by EET bylo zavedeno jiným způsobem. Spřátelené podniky zajišťující zavedení EET by ale přišly o kšeft. Podle některých příspěvku mám dojem, že spousta lidí ví velmi málo o EET. To bylo na zavedení EET jediné špatné. Spousta inzerátů nabízejících pokladny a software, ale ze strany Babiše žádná snaha o rozumné zavedení.

0 1
možnosti
JK

Nemáte pravdu. Hlavní chyba EET je v tomto kontextu v tom, že nijak nenavazuje na účetnictví. A tím zvyšuje náklady na účetní ( u obchodníka až o 70%).

1 2
možnosti
OK

O24t84a 92K98i60n59c

24. 7. 2017 11:20

Naprosto souhlasím s tím, co jste nasal ve vašem blogu. Ode mne karma.

2 2
možnosti
  • Počet článků 570
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1275x
Občasné komentáře současného dění. 

Seznam rubrik