Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Je dobře, že se klubka rozmotávají - je třeba se vyhraňovat ne spojovat a kolaborovat !! Dokud se budou hádat a přít, pak je v Čechách lépe.... Babiš je lišák - vyrazil s tím, že je konečně třeba obludný státní aparát zeštíhlit a něco jako senát rozprášit. na to slyšíme a jes tli nikdo takový nebude, pak získává sympatie.Tahle paráda a sající paratizmus musí skončit. Už nikdy více tenhle zlodějský humbuk- roztahovačnost prostých a zcestných myšlenek. Doba žádá pevné lidi ane tlučhuby...

0 0
možnosti

Vzláštní náhodou bylo že, k oznámení KDÚ-ČSL o rozpaduté ušité koalice KDÚ-ČSL a STANkařů došlo téhož dne a hned pár okamžiků poté,co svět obletěla zpráva o zmařené přípravě útěku Radovana Krejčíře a ten že tenbyl přesunut do nejlépe střeženého kriminálu v JAR.

Je přece všeobecně známo, že právě STANkaři jsou díkykamarádství se "správnými lidmi" blízcí okruhu lidí kolem panaRadovana Krejčíře.

Tak vyvstává otázka, zda právě případný úspěšný útěkKrejčíře neměl být předvolebním trumfem té koalice, kterým by se mediálně ještěvíce zviditelnila.

A když jen trumf STANkařům spadl pod stůl, pak možná protoztratili pro KDÚ-ČSL přítažlivost.

Vždyť třeba společně uvažovali, že by mohli navázat na jižnatočený překrásný předvolební spot ve kterém běhaj skautíci Gazdík aBílobrádek. A dalším akčním dílem by bylo například pokračování tohoto klipu, v němž byutíkali jako o závod oba tito výše uvedení političtí hrdinové společně s panem Krejčířem.

...a protože tahle možnost padla, tak se i koalice rozpadla.

zdroj:http://www.financnici.cz/radovan-krejcir,čro-radiožurnal...

0 0
možnosti
Foto

Účelové spojení těchto dvou subjektů splnilo svůj účel a rozchodem jej plní dál. Kdo by věřil matematice koalice 5% KDU ČSL + 2 % Starostové + volební klip = 20% ? Jediným účelem bylo tyto dvě uskupení alespoň trošku zmedializovat a to se podařilo. K volebnímu úspěchu je to však strašně málo.

0 0
možnosti

Vláda ANO s Lidovci není vláda jedné strany, ale koaliční vláda.

0 0
možnosti

J85a77n 81R13á93ž

26. 7. 2017 17:59

Jádro členské základny je většinou konzervativní a to je v české politice už dnes chválihodná vzácnost. Většina angažovaných lidovců pracuje v obcích a s jejich prací je relativní spokojenost. Jakmile se někteří dostanou výš, začíná problém. Zejména pro jejich nevyzpytatelnost, která se projevuje díky typické vlastnosti Lidovců, přidávat se k těm, kdo jsou momentálně silnější. Proto už v zastupitelstvech velkých měst a krajů mají pověst nedůvěryhodných partnerů. No a když je začnou na celostátní úrovni reprezentovat nezralé politické rychlokvašky jako Bělobrádek, či Jurečka, nastává pro ně problém. Vedení ztrácí důvěru uvnitř strany, a Lidovci propadají i u voličů.

0 0
možnosti
Foto

J78a80n 91R75ý37z13n60a72r

26. 7. 2017 11:31

Představa křesťanů o světě je na teoretické úrovni hodně diletantská. Tuhle skutečnost vidím jako základní zdroj její programové ale zejména VOLIČSKÉ krize.

0 1
možnosti

J76a80n 21B38u45r51i44a77n

26. 7. 2017 12:21

Třeba v sousedním Německu skoro většinu poválečného času politickou situaci ovládá křesťanská strana.

Koukněte se, kam od války došlo Německo a kam my.

1 0
možnosti

J56a98n 58B13u86r38i90a67n

26. 7. 2017 10:24

Ten vývoj je možný a zdá se i logický. Ale jednu věc podceňujete - členskou základnu u lidovců, která na rozdíl od ostatních stran opravdu něco znamená.

Uvedu 2 příklady - kdysi dělal jejich předsedu Kalousek. Chtěl pak být ve vládě, která by měla tichou podporu od komunistů. A prošlo by mu to, nebýt členské základny lidovců, která byla ostře proti a Kalousek si nakonec musel zakládat vlastní stranu.

- i Vámi zmiňovaný Jurečka - ve straně jako takové ztrácí podporu pro přílišné bratříčkování se s Babišem. Na post místopředsedy prošel s odřenýma ušima.

Takže když to shrnu - je docela možné, že dalším předsedou lidovců bude opět Čunek. Ale tím, že lidovci v klidu půjdou s Babišem bych si tak jistý nebyl.

1 1
možnosti

Máte pravdu. Od lidovců vím, že tehdy po volbách r.2006 Kalousek se pokusil vyjednat s Paroubkem další pokračování koalice i za cenu tiché podpory KSČM. Sice předsednictvo KDU s tím souhlasilo, ale už jejich Celostátní konference (něco jako dřívější ÚV) to zamítla a přiměla Kalouska k složení funkce předsedy. Ano, členstvo jejich bylo hodně na Kalouska naštváno.

0 0
možnosti
  • Počet článků 570
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1275x
Občasné komentáře současného dění. 

Seznam rubrik