Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ČP

Tak já to stručně zrekapituluji. Jsem rád, že pan prezident je v kondici, i po fyzické stránce, protože po psychické byl v pořádku vždy. Současná vládní garnitura je opravdu velmi slabá, není potřeba se vymlouvat na nějaké dva měsíce vládnutí. Domnívám se, že ani prezidentovy hole nebude zapotřebí, tato vláda se znemožní tak, že bude potřeba brzy vyhlásit předčasné volby. Kdo toto nevnímá, je absolutně mimo. Mimochodem, máme jediné štěstí, že se v současné době se šíří pouze varianta Omicron. Nedovedu si totiž představit, jak by tato vláda byla schopna zvládnout složitější epidemiologickou situaci.

0 1
možnosti
MS

Já vám nevím, ale podle mě neukazuje na dobrou duševní kondici to, že člověk, který celý život sám sebe nazývá socialistou chce zrušit slevu na poplatníka a na děti. Navíc (pokud je v tak dobré duševní kondici) mu musí být jasné, že tyto slevy by museli být velké části poplatníků kompenzovány v podobě sociálních dávek, které jejichž vyplácení by bylo třeba administrovat pomocí nových úředníků. Tedy by k žádné úspoře reálně nedošlo, pouze by opět došlo ke zbytnění úředního aparátu. To nemůže vymyslet člověk v dobré duševní kondici.

0 0
možnosti
Foto

R81o40m84a64n 76K32o30z32e10l

19. 2. 2022 20:46

O předvolebních dárečcích nic nevím, napadá mne jen zrušení superhrubé mzdy - ale jak říkal kdysi pravičák V. Tlustý - každé snížení daní znamená vyšší výběr.

Obvykle se mluví o důchodech, ale málokdo ví, že třeba ODS v roce 2006 slibovala, že poměr průměrného důchodu k průměrné mzdě neklesne pod 42 %, dnes tolik není. Nebo diskutované slevy v dopravě - pokládám je za podporu rodiny, rodičům studentů zůstane v kapse více peněz a dva členové současní vládní koalice vždy říkali, že podpora rodiny je nedostatečná a dlouhodobě zanedbaná (KDU a TOP 09, dříve to byla jedna strana).

Také se divím, že někdo zmiňuje trestní stíhání, když na případu Vlasty Parkanové vidíme, že to nemusí znamenat vůbec nic.

0 0
možnosti
Foto

Miloš Zeman se shoduje s Miroslavem Kalouskem, když oba dva tvrdí, že nynější rozpočet není protiinflační ale proinflační. Kalousek ho ovšem chválí, že je méně proinflační než rozpočet navržený Babišovou vládou a že víc se za tak krátkou dobu ani udělat nedalo.

6 0
možnosti
JR

J25a46n 58R10á94ž

19. 2. 2022 13:10

Když dům hoří, je nesmysl se radovat, že hoří pomalu. Rozpočet proinflační je a je hodně hloupé ho chválit proto, že jen o něco méně, než byl ten Babišův..S rozpočtem se dalo udělat hodně, ale to by nesměla být vláda složená se zbabělých pokryteckých populistů

0 0
možnosti
JR

J84a86n 34R97á50ž

19. 2. 2022 11:46

Podle návrhu rozpočtu lze konstatovat, že Fialova vláda je stejně populistická, jako byly socialistické vlády před tím. Rozdávat peníze každému, kdo natáhne ruku ke státu, není v době vyžadující šetřit , nic jiného, než populismus hrubého zrna..

PS. Z včerejšího projevu Staňury na Nově, populismus přímo stříkal. Za to , co říkal by se ani Maláčová nestyděla.

3 6
možnosti
MV

Celoplošně rozdávali Andrej s Alenou. Ale to určitě víte,jen ta setrvačnost, co, ta setrvačnost...

0 1
možnosti
JL

Zeman, no, co s ním? Naštěstí nás před ním zachrání chátrání organismu a další Zeman se tu už nevyskytuje - je to generační záležitost tihle socialističtí inženýři ekonomie. Možná by bylo zajímavé, kdyby někdo, kdo zná jeho soukromí a zázemí o něm napsal scénář pro hraný film. Jmenoval by se třeba "Jeho veličenstvo inženýr".

6 1
možnosti
Foto

R^ Trefně vyjádřeno. Karma.

4 0
možnosti
Foto

Opravte si prosím historickou chybu na konci. V roce 1917 určitě nemohl Miloš Zeman ukazovat na pana Sobotku holí. V tu dobu nebyli ani jeden na světě.

0 0
možnosti
Foto

Ale už se na to připravoval v meziprostoru. ;-D

4 0
možnosti
  • Počet článků 570
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1275x
Občasné komentáře současného dění. 

Seznam rubrik