Diskuse

Vůle osudu

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^R^R^R^R^R^R^

Dík za cenné informace!

Bůh žehnej Ukrajině!

:-)

0 0
možnosti
MK

M29i52l49a34n 61K90e81s48l

27. 3. 2022 23:03

Není to tak dávno,co Američané s dalšími členy NATO po mnoha letech bojů s Talibánem v Afganistanu vzali v panice roha.Dokonce i zbraně tam zapomněli.Nyní podobný úspěch čeká dost možná i Rusáky na Ukrajině.Jak je možné,že nejlépe vycvičená a vyzbrojená vojska tak špatně dopadla nebo dopadnou.Nejsem ani praktický an i teoretický válečník.Podle mne nepřítel agresory v obou případech zklamal.Nechoval se tak jak oni naplánovali.

0 0
možnosti

Putin naivně věřil, že se Ukrajinci podělají a vzdají! Jenže Ukrajinci jsou jiný národ než Češi! Navíc mne udivuje neschopnost ruské armády! Ruská korupce je asi mocná čarodějka! :-)

0 0
možnosti
JL

Ruská armáda skoro vždycky podělá začátek...tak se mi vybavuje rok 1941, ale i Kutuzovův ústup. Občas se jim začátek povede, například srpen 1968, ale to jen omylem.

0 1
možnosti
LB

Ale Rusové zvrtali i srpnovou invazi do Československa v roce 1968, a to přesto, že s pomocí zdejších kolaborantů bylo všechno přesně připraveno. Ve čtyři hodiny odpoledne 20. srpna 1968 se v "kachlíkárně" na Letné sešli Šalgovičovi lidé (tj. naši vnitráci, pracující pro NKVD), rozdělili si úkoly, zkontrolovali všechny přípravy, rozhodli, že to bude soudruh Molnár, který zatkne Dubčeka a spol. Měli okamžitě umlčet a ovládnout rozhlas a televizi, vysílat text pozvání armád do země, prohlášení stran a vlád "pěti". Hned první den měla být jmenována dělnicko-rolnická vláda v čele s Aloisem Indrou. Všechno bylo připraveno, i průběh schůze předsednictva strany, na které se poprvé mělo Dubčekovo křídlo ocitnout v menšině.

Čeští konspirátoři a spiklenci totálně selhali. Všechno dopadlo jinak a to, co mělo být od počátku "pokrytou" bratrskou pomocí se stále víc podobalo invazi cizích vojsk. Navzdory pečlivě připraveným předpokladům "bratrská pomoc" skončila fiaskem. Jak se pak ukázalo, přípravu okupace naši i sovětští agenti totálně zbabrali.

Existuje neoficiální, ale zaprotokolovaný výrok prezidenta Svobody, který realisticky ocenil situaci druhý den po vpádu: "Rusové byli v p.....".

Zdroj: Petr Pithart, Osmašedesátý

3 0
možnosti
  • Počet článků 570
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1275x
Občasné komentáře současného dění. 

Seznam rubrik