Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Je to zpráva na úrovni důležitosti "policista mě upozornil, že stojím jedním kolem na trávníku. Sice na to všude kaká pes, ale protože byl moc aktivní, musel jsem ho přeparkovat. O kus dál venčil psa Karel Gott a nechápavě kroutil hlavou, proč mě ten policajt buzeruje"

Psal by kvůli tomu někdo blog? Stěží. Dostalo by se to na přední stránku médií? Eee. Přitom obě situace jsou prakticky identické. Lze tudíž zjednodušeně říct, že jde o další mediální bublinu, ve které o nic nejde, ale x lidí má potřebu se k tomu vyjádřit.

3 8
možnosti
Foto

Ano, přesně. Ale na trávníku se stát nesmí a policista na to musí upozornit.

Ostatně, tím se proslavil starosta New Yorku Giuliani, že zavedl nulovou toleranci policistů.

0 0
možnosti
JAN

Je to naše další ostuda. Díky MZ, děkujme mu jako v KLDR;-D

5 2
možnosti
PA

P16e82t60r 44A76g95u44l67á49r

25. 4. 2016 20:22

Je ostuda skautů, že nečtou návštěvní řád. A je ostuda toho policisty, že na tom byl podobně. Návštěvní řád zpěv nezakazuje. Zakazuje nepovolený zpěv. Mohli se zeptat. NAvíc ten samý řád platil už před Zemanem.

3 9
možnosti
MM

Mě také zaujalo prohlášení Ovčáčka, že se to už nebude opakovat. Jak to chce zařídit, přeci Hrad neřídí a neúkoluje policii. Nebo, že přeci jen...?

15 0
možnosti
Foto

Vy jste, pane Mudro, moudrost sama.

0 9
možnosti
PV

P88a76v29e74l 33V34é57b32r

25. 4. 2016 17:51

Je zajímavé, že zasahující policista stihl, než skautíci začali pět nám tak drahou píseň, skočit za Ovčáčkem (nebo samotným Zemanem) a získat pokyn, aby toto počínání nebohým dětem zatrhl.

Pokud to ale tak nebylo, tak se skutečně jednalo o horlivého policajta a nechápu tu kritiku Hradu. Nebo si doopravdy myslíte, že je na Hradě nástěnka s pokyny, jako "Zpívati na nádvoří se skautům zapovídá!" a podobně?

3 0
možnosti
Foto

V27l79a30d15a 63V37a24n61e83k

25. 4. 2016 17:30

Kdyby tam opět přivezl kancléř bez prověrky autobusama své spoluobčany ti by mohli opět vše! Bez kontroly posedávat v historických budovách, popíjet, kouřit a zvesela si zazpívat i Internacionálu nebo ruské častušky Rv;-D

17 0
možnosti
IB

Vzpomínám si, jak se oddaný Zemanovec Veleba pohoršoval, že když se vracel ze služebního jednání odMiloše Zemana (slivovice nebo becherovka?) uviděl, vlevo od balkonu natřetím nádvoří u hradní zdi, skupinku sedmi muslimů. Klečeli prý zutí, hlavamičelem ke zdi na tenké látce a v jednotném rytmu (klek, hlava nazem, klek) vykonávali modlitební obřad. Svůj zážitek pak Veleba popsal slovy „nevím, co si o tom myslet. Zda je to náhoda,anebo záměr a provokace. Všichni to byli mladí muži. Pokud by někdo pochybovalo pravdivosti mého zážitku, tak přísahám, že mluvím pravdu!“

Kde byla Hradní policie?

2 0
možnosti
Foto

Na Hradě, hlavně v katedrále, si semtam vždycky nějaký sbor zazpíval a to dokonce i za komunistů. Jeden notorický obhájce prezidenta Zemana tu argumentuje Návštěvním řádem, ale asi ho nečetl pořádně, protože tam stojí, že zpěv je zakázán pokud ruší výklad průvodce nebo ztěžuje návštěvníkům prohlídku. Vzhledem k rozlehlosti náměstí sv. Jiří před Bazilikou je to oboje k smíchu. A skauti tam dle svého vyjádření zpívali až do letoška každý rok.

Takže je to zase a pouze jen o tom, že hradní pán se strašně moc bojí, že by někdo třeba zase pošramotil jeho ego. To by byla tragédie! Tak pro jistotu všechna nebezpečí musí policie radši eleminovat už v zárodku. A následně se v nejhorším omluví. Jako na FAMU. Představte si, že by někdo třeba tu českou hymnu zazpíval a mával při tom červenýma trenýrkama :-).

17 1
možnosti
Foto

V11l91a75d62a 45V59a97n34e49k

25. 4. 2016 17:42

Volby do parlamentu proběhly, a zemanovi fans utrpěli drtivou porážku i přesto že měli vládu samozvanců! To zřejmě uniklo vám! zeman se následně obklopil politickým odpadem, kancléřem bez prověrky a nejhloupějším tiskovým mluvčáčkem v dějinách ČR! To je neokecatelná pravda! Mimo toho že se za tu sestavu slušný lidi hluboce stydí. Rv;-(

4 0
možnosti
MK

Zdravý rozum neztratili ale asi nikdy neměli ti,co si myslí,že mohou vše a všude. Pokud vím,je jasně stanoveno,že v hradních prostorách se opravdu zpívat nesmí.Tečka.

1 9
možnosti
Foto

V85l95a36d36a 57V70a96n35e19k

25. 4. 2016 17:25

Dokud tam bude se zemanem politický odpad který zcela propadl u voleb tak je to všem lidem jasný! Rv;-D

2 0
možnosti
Foto

Jelikož jsem zveřejnil několik málo minut před vámi článek o tomtéž a ve stejném duchu, přihřeji si u vás svojí polívčičku. Tento incident by nebyl nikterak zajímavý (omyl, nedorozumění, selhání jednotlivce) kdyby nezapadal do určité mozaiky, kterou nastiňujete. :-)

12 1
možnosti
JC

Tož až tam přijdou na oslavu konce ramadámu muslimové a začnou tam zpívat své arabské písně, bude jim to povoleno nebo zakázáno?

2 5
možnosti
VK

co mají společného skauti s muslimy? Koukněte do lednice, jestli tam nějakého nemáte.

6 2
možnosti
Foto

Vážení, postačí číst NÁVŠTĚVNÍ ŘÁD HRADU:

"....c) rušit hlukem (užíváním zesilovacích zvukových

zařízení, hudbou, nepovoleným zpěvem,

reprodukova

nou hudbou, hlasitými projevy

a

podobnou činností) výklad průvodce nebo ztěžovat

návštěvníkům prohlídku;...."

Takže by bylo bývalo stačilo si od správy Hradu vyžádat povolení.

https://www.hrad.cz/file/edee/cs/prazsky-hrad-pro-navstevniky/ostatni/hrad-navstevni-rad.pdf

7 5
možnosti
MK

Přesně tak,ale to nikdo ze svobodomyslnýchzakaždoucenu slyšet nechce.

1 0
možnosti
  • Počet článků 570
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1275x
Občasné komentáře současného dění. 

Seznam rubrik