Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Spíše by bylo záhodno přemýšlet, jak ty své spoluobčany získáte na svou stranu.

0 1
možnosti

Ucast Klubu C. Pohranici mi pripomina jednu udalost ktera se stala pred padesati lety v lete 1967 na hranicnim prechodu u C. Velenic. Znam ji jen z pameti jak jsem se o ni dozvedel z rozhlasoveho vysilani stanice "Deutche Welle" v cestine. Tim se omlouvam za pripadne nepresnosti a uvitam upresneni lidi s lepsi pameti nez moje.

Tehdy tata mama a tri deti se rozhodli odejit za lepsim zivotem na Zapad a pouzili k tomu plan ve sve jednoduchosti primo genialni. Poridili si starsi auto a vydali se k prechodu u C. Velenic, tam se zaradili do fronty na odbaveni. Kdyz pred nimii uz bylo jen jedno auto vysli ven se jako provetrat. Leto 1967 bylo mimoradne horke, tedy nic divneho a znenadani se rozbehli do Rakouska kam bylo jen kousek. Vojak tam sluzbu konajici kdyz videl deti zustal bezradne stat a rodinka utikala... Nadrizeny dustojnik kdyz to uvidel se rozzuril a strilel po utikajicich. Tata s mamou a dvema detmi bez zraneni probehli az do Rakouska, na zemi zustal lezet osmilety kluk s kulkou ve stehne, toho jedineho komuniste zadrzeli.

Byl z toho skandal svetoveho formatu, reportaz se objevila prvnich strankach svetovych novin. Doslo k jasnemu poruseni radu i samotne PS. Strelba do ciziho uzemi! Komunisticky tisk to nemohl prejit mlcenim. Z taty se clovek spatne pracovni moralky, v kolektivu neoblibeny atd. atd. Zadrzeny kluk byl poslan do letecky do Zenevy, nikoliv primo k rodine do Vidne, dalsi kapric komunistu. Dusledkem teto udalosti bylo zavedeni kontrolni stanice se zavorou 2 az 3 km pred samotnou hranici kde cestujici se musel prokazat cestovnimi doklady.

Jeste jednou bych uvital lepsi pametniky. Jmena a detaily ucastniku se me uz z pameti vytratili. Je potreba ukazat skutecnou tvar komunistu a clenu KCP kteri bez zabran dokazou strilet i osmilete deti!

4 0
možnosti
Foto

Nelze pochopit, proč si ti dotyční nepožádali o vystěhovalecký pas a legálně se nevystěhovali. Co je vedlo k tomu, že takto riskovali.

0 2
možnosti
Foto

Karma, ale co se toho milionáře týče, myslím, že je třeba jít o řád výš. Také jsem o Zbytkovi nedávno psala

6 0
možnosti

Zajímavé informace. Bláboly emeritního konfidenta přecházím.

8 1
možnosti
Foto

Od Vás, pane Hejno, který nedáte dohromady ani dvouvětný příspěvek, to opravdu sedí.

1 3
možnosti
Foto

Mě jen udivuje, že se zde dnes tak prská kvůli komunistům z normalizace, zatímco po tzv "sametu" byli stalinisté z 50.let jednoznačně v kurzu.

1 2
možnosti
Foto

Převzetí moci touto postbolševickou grupou by rozhodně nebylo sametové. Jak pravil klasik – tihle by se nezakecali.

Nedokáži si představit, že dozorce z koncentračního tábora v Dachau by si budoval svoji kariéru v bundestagu. To prostě nejde.

Kdo se nevypořádá s vlastní minulostí nemůže si být jistý svou budoucností.

8 0
možnosti
Foto

Já myslím, že v Bundestagu seděla kdysi celá řada bývalých nacistů a jeden Z nich se stal i prezidentem BRD.

1 1
možnosti
Foto

V každém národě jsou lidé čestní a slušní a poté spodina a sebranka. Ta měla popsaný sraz v Olšance. Je však dobré, že lidé vědí, kdo je kdo. Škoda, že to už nechápe hlava státu.

9 0
možnosti
Foto

Já si myslím něco jiného. Nikdo není čestný a slušný celý život. Většina lidí to má smíšené.

1 2
možnosti

Podivejte se prosim Na Blog pohranicnik. Oni preci nikomu v nicem nebranili. Oni jen dbali o dodrzovani zakonu CSSR.

Jakekoliv srovnani s jinou strazni sluzbou odmitaji.

5 0
možnosti
Foto

A byly ta zákony takové?

0 0
možnosti
Foto

A milionářů jsou u nás milióny. Někteří to ovšem ještě dlouho budou splácet.

1 0
možnosti
Foto

Zdeněk Zbytek byl na základě svého projevu z 1.12.1989 na sjezdu rolníků médii několikrát obviněn, že v roce 1989 nabídl svou tankovou divizi pro zakročení proti demonstrantům v Praze. V jeho projevu výslovně nic o posílání tanků na Prahu nezaznělo.Tato pomluva vznikla až na zpravodajském serveru neaktuality.cz, jehož redakce nadepsala Zbytkův projev titulkem „Zdeněk Zbytek hodlá poslat tanky na Prahu (1989).“ Na tomto zpravodajském serveru byla 2. 12. 2014 zveřejněna veřejná omluva.;-)

2 0
možnosti
Foto

To přece vůbec nevadí. Když se to autorovi hodí, tak to napíše.

1 0
možnosti
  • Počet článků 570
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1275x
Občasné komentáře současného dění. 

Seznam rubrik