Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Podle mých zkušeností ne všechny restaurace zdražily, pouze tam, kde převedly příjmy zaměstnanců do daňového režimu.

0 0
možnosti
JK

Buď jste provedl anketu v hospodách s otázkou: "Převedli jste dříve nezdaněné příjmy zaměstnanců do daňového režimu?" a všude dostal jasnou a upřímnou odpověď, nebo jste slušný spiťan, a znáte osobně a podrobně personál hromady restaurací, který se vám svěřuje se svými příjmy, to je s podivem, že jste dal dohromady jednu větu.

0 0
možnosti
PB

A proč vlastně po zavedení EET musely restaurace zdražit ??

0 0
možnosti
Foto

A proč vlastně byste nosil domů menší výplatu, když by zaměstnavatel zavedl, že si musíte koupit z vlastních peněz kameru, platit si provoz, servis a být v pracovní době online připojen do firemního CML, aby chlebodárce věděl, kde se pohybujete a zda se neflákáte?

3 0
možnosti

I když mnohdy pro živnostníky bolestivé, zavedení registračních pokladen konečně už (!) bylo správné. Krást a podvádět se nemá. (druhou věcí je, zda to mělo být online)

P.s.: Babiš původně navrhoval souběžné snížení dph na stravování na 10%, ale ve vládě neuspěl - není divu; ministrům hrozilo snížení rozpočtu. Víte, že v Německu je snížená dph jen 7%?.

1 0
možnosti
Foto

P68e11t59r 84H36a55n57n77i18g

29. 7. 2017 12:37

Na slušného středostavovského člověka, živnostníka, který se plahočí od nákupu k prodeji vždy dopadaly nejhorší rány. Jak v padesátých letech, tak, ne sice v tak drastickém modu jako tehdy, ale přece jenom. ROZUMNÉ je EET zrušit!!! Zavést nemožnost těch, co podnikají na území ČR danit v daňových rájích. Zavést aby firmy se sídlem jinde než v ČR, a které zde vydělávají horentní částky, danily alespoň část zisku zde.

2 1
možnosti
Foto

P82e78t76r 21H17a15n35n63i22g

29. 7. 2017 12:38

...tak dnes...

vypadlo mi to

0 0
možnosti
JH

"Zdražení jídla v restauracích ... odstartovalo totiž právě zavedení elektronické evidence tržeb."

Nikolikerověk.

Restaurace (některé) zneužily zavedení elektronické evidence tržeb ke zdražení.

1 1
možnosti
MK

M63i15l53a52n 10K96e64s76l

26. 7. 2017 21:34

Díky EET prý kromě jiného zdražilo jídlo v restauracích a doplatíme na to všichni.Je to tak jednoduché?Díky EET se více vybere na daních a budeme se mít lépe všichni.Rozhodně však ti,co do restaurací nechodí ani je nevlastní.Bude někdo organizovat petici na podporu zachování EET?

1 0
možnosti
VH

Díky EET se nevybírá a nevybere více na daních a nezdraží jen v restauracích. A ano, ty vícenáklady zaplatíme všichni.

0 0
možnosti
JK

Predikovaných 18 mld. vybraných navíc díky EET se smrsklo na prohlášení "narovnáme podnikatelské prostředí" a to taky dostává na frak, protože výjimky existují a další se připravují.

Jediným hmatatelným výsledkem je zdražení, zasetá nenávist, naštvanost a frustrace. Zavedení EET nemá jediný pozitivní dopad.

Zoufalí obhájci se domnívají, že celé podnikatelské prostředí čekalo na den zavedení EET a schválně se vše najednou zdražilo. Ignorují fakt, že dopad nesmyslných opatření je jen na peněženky všech, tedy i fanatiků sekty ANO. Stát vybere díky zdražení další daně a zadotuje z nich vybrané firmy (však víte koho) a tomu se říká narovnání podnikatelského prostředí.

8 4
možnosti

Elektronickou evidenci tržeb naopak hájila náměstkyně ministra financí Alena Schillerová. „Prospěla jednoznačně. Meziročně máme nárůst výběru daně vyšší zhruba o 22 miliard korun, na DPH se to projevuje asi o 13,5 procenta, což je jednoznačně dopad zavedených opatření, kontrolního hlášení a evidence tržeb. Pro rok 2017 jsme deklarovali přínos EET 4,3 miliardy korun a já už si teď troufnu říci, že to bude víc,“ řekla iDNES.cz Schillerová.

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/senat-petice-proti-elektronicke-evidenci-trzeb-fr7-/domaci.aspx?c=A170726_125438_domaci_lre

0 1
možnosti
AP

Ale, prosím :-)

Škoda, že jste nenapsal totéž, ale o účetním SW, nebo o předplatném odborných publikací ... Víte, kolik skončilo velkoobchodů? A co ti chudáci ve večerkách, kteří se ze dne na den ocitli bez dodavatelů.

Prostě, firmy vznikají a zanikají (své o tom ví i turisti, kterým zkrachovala cestovka), je to přirozený koloběh. A ano, někdo má smůlu, že si vybral dodavatele, který ukončil činnost. ALE. Vybral si jej sám.

2 5
možnosti
JK

Lituji vás, jsa zmaten propagandou, melete hrušku s jablkem a snad se i domníváte, že sled vašich slov dává smysl.

Pro vaše dobro doufám, že vás to přejde.

5 0
možnosti
PK

Problém je v nerovnosti živnostníků a podnikatelů vůčistátu.

Občané obecně platí přímé a nepřímé daně a DPH.

Naplňují kasu státu a financují jeho chod.

Stát chce kontrolovat každou korunu kterou živnostník vydělá.

Ale občan potažmo živnostník, nemá možnost kontrolovat stát kterýfinancuje.

Hospodaření státu prostě není pod veřejnou kontrolou.

Také nevíme kolik skutečně stát potřebuje uředníků, jak jsou vytíženi, zdajsou skutečně potřební.

Také nevíme od čeho se odvozují platy úředníků a manažerů pracující prostátní správu a nebo ve státem financovaných podnicích.

Fungování státu je úmyslně neprůhledné a tvořeno byrokratickými a zákonnýmifloskulemi.

Hodně zákazů, nařízení, a různých zákonů ve skutečnosti omezují svobodu občanůa nenaplňují smysl fungující demokratické společnosti.

15 1
možnosti

System si volite ve volbach, tak volte nekoho jineho... vyjadrit nesouhlas nedodrzovanim pravidel muze delat nekdo i tehdy, kdyz zvitezi vase strana a statni finance budou podle vas skvele, ale podle neho ne. Takze to neni cesto... jedine, ze byste se vyhybal placeni dani legalni cestou.

1 0
možnosti
MN

Pro drobný prodej s možností připojení na PC doporučuji eetliteFX či openeet. Zdarma, vyvíjeno jako opensource, žádné přeposílání dat třetím stranám.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS