Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A ještě mi připadá od prezidenta ohromně legrační, když povídá o naší suverenitě, ale přitom si myslí, že si ji máme vynucovat jenom na západ, vůči spojencům. Sám se plazí před některými východními státy hodně u země, až si člověk říká, že už dávno neplatí "had na tři je Lux", protože teď už máme "hada na pět". Suverenita v jeho pojetí znamená, že nám budou vše diktovat naši východní nepřátelé.

2 2
možnosti
Foto

J28i50ř62í 38L28i98b86e28r

27. 12. 2017 16:55

Velice hezky a jednoduše shrnuto, jasná karma. Akorát bych si dovolil poznamenat, že téma předčasných voleb se současného prezidenta netýká. Toto bude řešit až prezident budoucí :-)

1 0
možnosti

Především bych vypíchl Zemanovu nekonzistentnost.

Dnes: Předčasné volby nikdy nevyhlásím. Premiér mi nemusí donést důkaz, že má podporu většinu Sněmovny. Byl by zbytečně vydíratelný. Babiše jmenuji klidně podruhé. S jeho jmenováním jsem spěchal, aby nevládla vláda v demisi.

2013: Po pádu Nečasovy vlády Zeman trval na tom, aby mu stávající koalice doložila, že stále tvoří většinu ve Sněmovně. Poté, co to Miroslava Němcová udělala, ji přesto nejmenoval premiérkou. Místo toho jmenoval vládu ze svých kamarádů, z velké části členů neparlamentní strany. Poté, co tato vláda nezískala důvěru, řekl, že ji klidně nechá vládnout ještě hodně dlouho. Sněmovna se proto usnesla o svém rozpuštění a byly předčasné volby. Tehdy je kupodivu Miloš Zeman vyhlásil. Po volbách pak nechal dál vládnout vládu svých kamarádů v demisi a vítězné ČSSD kladl podmínky, které musí splnit, aby měla vládu. Tím jmenování této vlády oddaloval, jak jenom mohl. Vůbec mu nevadilo, že vládne nikým nevolená vláda. Trval na tom, že mu musí Sobotka doložit, že má většinovou podporu ve Sněmovně. Až poté vládu jmenoval.

Vysvětlení tohoto rozporu je jednoduché: Zeman není státník, nemá žádnou vizi a žádné konzistentní názory. Jde mu pouze o vlastní prospěch. Teď chce být znovu zvolen, a tak podporuje Andreje Babiše, aby ho pak volili jeho voliči. Nic víc v tom není.

11 0
možnosti
Foto

Ono to ale je zcela jinak. Politika není ani matematika, ani fyzika či mechanika nebo jiný technický obor či věda.

V politice platí ono Napoleonovské "Situace na bojišti se mění každým okamžikem" a právě proto reaguje prezident ve zdánlivě stejných situacích jinak, protože prostě stejné nejsou.

4 3
možnosti
JV

Vy asi máte velmi nešťastný život!

3 0
možnosti

Děkujeme, že jsme se mohli dozvědět váš názor na článek.R^

3 1
možnosti
Foto

Pánové Hermánek a Bicera tu dnes snad mají službu - na každý příspěvek musejí reagovat. ;-D

2 2
možnosti
Foto

A je nějaký důvod, proč ne? Kvóty snad?

4 0
možnosti
Foto

Baví mě tvrzení, že ČSSD a KDU ČSL doplatily na spolupráci s Babišem. Naprosto stejně úspěšně se totiž dá tvrdit, že doplatily na nepodložené útoky na něj.

6 9
možnosti
Foto

Ony s ANO nikdy nespolupracovaly. V posledním roce jejich odtažitost přešla do agrese a to je téměř zabilo.

8 0
možnosti
Foto

Jsem pravicově orientovaný, a proto nechápu, jak se někdo může divit, z jakého důvodu máme schodek v rozpočtu. Bohužel zde vládlo příliš levicových vlád. A sociální politika nejde změnit ze dne na den. Kromě toho, Babiš není pravicový politik, takže od nej nic takového nelze očekávat. Proto také sebral tolik voličů ČSSD a KSČM.

5 0
možnosti
Foto

mohl byste jmenovat nějakou pravicovou partaj? Ve skutečnosti musí být rozhazovačné všechny a nemůže za to orientace partaje, ale princip demokracie, stojící na rovných volbách. Pokud mají všichni voliči stejnou váhu hlasu a samozřejmě podstatná většina je relativně chudých, nezbývá i těm, co si dovolí označovat se za pravičáky, než rozhazovat. Jinak je levičáci převálcují, nebo by výrazný rozdíl ve způsobu života dole a nahoře časem vyhrotil v revoluci.

1 1
možnosti

Koblížkáři, pražská kavárna. Upřímně, už se mi (oboustranně) toto škatulkování zajídá. Typicky česká vlastnost, neumět jet středem tunelu ale tlouct se buď o levou nebo pravou stěnu. A hlavně nositele jiného názoru (a je jedno zda menšinového či většinového) hned peorativně nálepkovat.

Jinak k projevu: MZ i včera nezklamal a držel postoj předchozích let. Včetně arogance. Ale to přeci věcí znalé nemohlo překvapit. Vynáší mu to preference do nebes, tak proč by něco měnil. Pomalu se smiřuji s tím, že ho občané opět zvolí. Pro mé svědomí dobře, že já mezi nimi nebudu.

9 2
možnosti
VK

Je to jednoduché, oba tvorové: Zeman i Babiš využívájí nepravdy a lhaní jako základni nástroj politické manipulace. Tak prosté to je.

14 3
možnosti
Foto

Nejen Zeman a Babiš. Všichni.

1 0
možnosti
Foto

290 mld na obsluhu státního dluhu???? Víc jsem nečetl. Je to přirozeně nesmysl a pokud už autora vůbec zajímá kolik nás tyhle dluhy stojí, tak by měl osočovat vlády ČSSD a ODS, které dluhy nadělaly.

2 5
možnosti
Foto

Ťulpasům, kteří mínusují fakta a oslavují lži. Meziroční pohyby státního dluhu

2013 +15,7, 2014 -19,6, 2015 +9,3, 2016 - 59,6. Obsluha státního dluhu se pohybuje kolem 40 mld.

1 3
možnosti
  • Počet článků 570
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1275x
Občasné komentáře současného dění. 

Seznam rubrik